Aankomst Cha-am Dag 6
Door: marion
Blijf op de hoogte en volg Marion
16 Juli 2006 | Thailand, Cha-am
Vanmorgen vroeg op, want we zijn vertrokken naar Cha-am, de plaats waar we gaan werken. De trip duurde ongeveer 2 uurtjes. Aangekomen in Cha-am, zagen we ons prachtige hotel met twee grote zwembaden, kamer met weer een airco.
Na een plons in het zwembad hadden we een afspraak met Mr. Suthipong. Hij is de contactpersoon van het stageproject vanuit Thailand. Mr. Suthipong werkt in ‘the office of basis education.
Hier hadden we vergadering met alle directeuren van de vier scholen. Toen de vergadering begon werd er voor ons eten gebracht, omdat we nog niet geluncht hadden, erg lekker. Het bleek ineens dat er vijf scholen waren i.p.v. vier. Na wat gepraat, gingen we kijken naar de twee appartementen. Eefje, Marion en Sanne zouden eigenlijk in een appartement bij één van de scholen komen. Toen we hier aankwamen, bleek dat dit voor Elina en Tanya was. Ze hadden er speciaal voor ons een Europees toilet in gebouwd, alleen boven was alles nog leeg. Het interieur moest nog komen.
We werden overigens met open armen ontvangen. De kinderen waren net allemaal op het schoolplein aan het spelen. Ze keken ons met open ogen aan. Als we de kinderen iets vroegen, werden ze verlegen. De vraag ‘What’s your name?’konden ze nog wel antwoorden, maar als je door ging vragen, kwam je er snel achter dat de leerlingen nog niet veel kennen.
Daarna gingen we bij ons appartement kijken. We waren op alles voorbereidt. toen we aankwamen bleek het een groot huis te zijn. Al een aantal kinderen waren de bladeren aan het opruimen, een man was aan het snoeien. Voor Elina en Tanya was het niet zo leuk om dit huis te zien. In vergelijking met hun appartementje, was dit een mega villa. Binnen een grote huiskamer, aparte kamer waar we keuken van kunnen maken. Boven waren twee kamers. Ook dit huis stond leeg. We hebben meneer Suthipong allemaal heel lief aangekeken, met de vraag of we hier niet met z’n vijven konden wonen. Het is namelijk groot genoeg. In ruil daarvoor zouden we dan op de vijf scholen les kunnen geven (ieder op één school) i.p.v. de vier scholen. Hij moest er even over nadenken, maar het zat wel goed.
Na al het rijden en praten en kijken naar huizen, zijn we lekker wat gaan drinken en zwemmen. ’s Avonds hadden we een etentje met Mr. Suthipong en Mr. Siang (directeur van één van de scholen en eigenaar van het huis). Na het eten zijn de het lesmateriaal even gaan sorteren. We zouden namelijk eerst met twee/ drie studenten op twee scholen gaan werken. Daarom hadden we al het materiaal in tweevoud gemaakt. Maar nu moeten we allemaal op een eigen school gaan werken, dus moeten we de lessen zo indelen, dat we uitkomen met het materiaal.